Theater Agora omarmt Lelypas

25-01-2018

Vanaf zaterdag 27 januari 2018 (in het theaterweekend, op onze Open Dag!) kunnen Lelystedelingen Lelypas punten sparen èn verzilveren in Theater Agora. ‘De Lelypas stimuleert Lelystedelingen om uitgaven binnen de stad te doen en dit ondersteunen we graag’, zegt directeur Richard Wijnveldt.

Punten sparen

‘Mensen die een theater- of bioscoopkaartje kopen, kunnen bij ons punten sparen. De gespaarde punten kunnen zij bij ons of bij de ruim vijftig andere aangesloten Lelystadse ondernemers verzilveren. Het sparen en inwisselen van punten kan aan de kassa. Zodra het nieuwe kaartverkoopsysteem geïntroduceerd is, is het ook mogelijk om dit online te regelen’, legt hij uit.

Tony Merkelbach, voorzitter van Stichting Lelypas, is blij met het enthousiasme van Richard Wijnveldt. ‘We zien het als een mooie start van het nieuwe jaar dat een belangrijke culturele instelling onze doelen onderstreept. En hoe leuk is het om jezelf met behulp van de Lelypas een avondje uit te geven?’

De Lelypas bestaat ruim drie jaar en is een begrip in Lelystad. Alleen al in 2017 werden aantal actieve spaarders geteld en in feestmaand december 2017 is door de gemeente Lelystad en bedrijven voor 100.000 euro aan cadeaubonnen vergeven.

Steeds meer winkeliers haken aan

Inge Smits coördinator Lelypas vertelt veel ondernemers dragen de loyaltykaart een warm hart toe. ‘We begonnen in 2014 in ’t Lelycentre en al snel haakten winkeliers in het Stadshart aan. Vandaag de dag kunnen mensen zelfs punten sparen en verzilveren bij een dierenarts, apotheek, verschillende horecagelegenheden, Plus Postma in de Botter en nu dus ook in de Agora.’

De Lelypas biedt Lelystedelingen de kans om een mooi bedrag bij elkaar te sparen. ‘Het werkt heel simpel. Bij aangesloten ondernemers spaar je bij besteding van elke euro 1 punt op je Lelypas. Deze punten kun je vervolgens ook weer verzilveren bij aangesloten ondernemers. Hierbij geldt dat 1 Lelypunt 1 cent waard is’, besluiten ze.