Vernieuwde samenwerking tussen Filmtheater Lelystad & Agora Theater

04-05-2017

Filmtheater Lelystad is al actief sinds 2004 en vertoont sinds enkele jaren wekelijks kwaliteitsfilms in het Agora theater. De samenwerking is onlangs weer verlengd. Het filmtheater en Agora zijn hier erg tevreden over. Vanaf 1 juni dit jaar komen er wel wat wijzigingen in de afspraken rond de samenwerking.

Prijs en aanvangstijd

Vanaf 1 juni zal de ticketprijs met één euro verhoogd worden, daarvoor krijgen de bezoekers naast een toegangskaartje een heerlijk kopje koffie of thee voor aanvang van de film. De prijs komt daarmee op € 9,50. Donateurs houden de gebruikelijke korting en betalen  € 7,50.

De aanvangstijd van filmvoorstellingen van het filmtheater op de dinsdagavond  worden met ingang van 1 juni met een kwartier vervroegd.  De films beginnen dus voortaan om 19:45. Voorafgaand aan de film houdt een van de vrijwilligers van het filmtheater nog steeds een korte inleiding. Ook is het nog steeds zo dat de films zonder pauze vertoond worden, met uitzondering van de films van 3 uur of langer.

Terug van weggeweest is de mogelijkheid tot nazit. In een van de foyers kan onder het genot van een drankje worden nagepraat over de vertoonde film.

Documentaires

Nieuw is dat Filmtheater Lelystad naast de wekelijks kwaliteitsfilm op de dinsdagavond elke twee maanden op zondagavond een bijzondere documentaire gaat vertonen.  Voor deze documentaires gelden de zelfde prijzen als de gewone filmtheatervoorstellingen. Donateurs van het filmtheater kunnen dus hier ook weer met korting naar toe.