Nieuw Geld

Bedrijfsovernames zijn aan de orde van de dag. Maar wat voor mensen zitten hierachter? Het publiek krijgt een kijkje in de wereld van een durfkapitalist en zijn vrouw. Een wereld waarin je tot enorme hoogtes kunt stijgen, maar ook diep kunt vallen. Want als zelfs zijn vrouw bij hem weggaat, heeft Jan de toppen van zijn eenzaamheid bereikt. ‘Nieuw Geld’ is een nieuw geschreven Nederlands toneelstuk van het gouden team Charles den Tex, succesvol thrillerschrijver, en Peter de Baan, succesvol televisie- en theaterregisseur, is met Victor Löw te zien naast Vera Mann.

Informatie

Genre(s)
Toneel
Entreeprijs
€25,00
Tijd
20:15

Trailer 'Nieuw geld'

Première beelden

recensies

“Hun echtelijke dialogen zijn herkenbaar. Hun confrontaties zijn op het scherp van de snede. Hun spel is raak.(…) Natuurlijk wil je weten hoe het met Jan afloopt. Maar nog liever wil je weten wie en wat je moet geloven.” (★★★★Theaterkrant)

 

 "Telkens als je denkt; we gaan een bepaalde kant op, komen er weer nieuwe feiten op tafel en krijgt het verhaal weer een andere wending" (★★★★Theaterparadijs)

 

“Victor Löw is het onbetwiste middelpunt, al geeft Vera Mann hem als zijn kritische echtgenote goed weerwerk. Inhoudelijk geeft het stuk hen een aantal rake oneliners en observaties in handen” (De telegraaf)

 

 “Victor Löw en Vera Mann spelen het echtpaar verraderlijk sympathiek en voortvarend” (Volkskrant)

 

“De spanning wordt fraai opgebouwd door enkele fijn verrassende plotwendingen, waardoor Nieuw Geld blijft boeien tot het einde.” (Scenes)