Tango Extremo en Joris Lutz

Tango Extremo duikt in de muzikale smeltkroes van de nachtclubs uit de jaren ’20 en ’30 in Berlijn en Parijs. Daar, waar na de eerste wereldoorlog, jazz, folklore en klassieke muziek zich virtuoos vermengen met variété en amusement. Dit alles komt samen in Club Vaudeville, waar nachtbrakers en extravaganten elkaar ontmoeten. Club Vaudeville start op 10 september en is tot en met mei 2017  te zien in theaters door heel Nederland.  

Johan (Joris Lutz) is geen nachtbraker en alles behalve extravagant, maar er is iets aan Club Vaudeville dat hem mateloos intrigeert.’s Avonds, staat hij vaak onder het schijnsel van een lantaarnpaal te kijken wie er allemaal de club binnengaan. Soms zet hij zelfs een paar passen richting de entree. Wat zou een keurige man te zoeken hebben in zo’n obscure kelder vol criminelen en kunstenaars?

Als hij voet in Club Vaudeville zet, opent Mackie Magnolia (Job Hubatka) de avond net met ‘I’m just a gigolo’. Dat zet de toon voor een nacht vol ontdekkingen in de duistere wereld van verlangens en te weinig liefde. Een wereld vol decadentie, melancholische glamour èn muziek. Muziek die het leven niet mooier wil maken dan het is, maar het juist intens en vol wil laten klinken. Tango Extremo neemt u aan de hand mee naar het Berlijnse Tingel Tangel Theater en de Folies Bergère in Parijs, maar ook de nachtclubs van New York komen een avond lang tot leven.

Tango Extremo brengt met Club Vaudeville in haar achtste voorstellingeen muzikale ode aan de kracht van de mens om zich staande te houden, om door te leven, ook al zijn we ‘just a gigolo, and life goes on without us..’

Informatie

Genre(s)
Wereldmuziek
Entreeprijs
€17,50
Tijd
20:30