DE VERLEIDERS

DE VERLEIDERS zijn terug met een gitzwarte komedie over het (niet meer) werken van de democratie. 

Met: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Leopold Witte en nieuwkomer Marcel Hensema

De democratie werkt niet meer of, nog pijnlijker, heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het internationale handelsverdrag TTIP, belastingtrucs, de volgende financiële crisis, de dreigende oorlog en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers, maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. Gekozen politici blijken de slippendragers van multinationals en banken, of zijn populistische slaven van hun electoraat en daardoor onmachtig in hun handelen. En dat terwijl wij staan voor grote ingewikkelde vraagstukken als migratie, het klimaatprobleem, de aanhoudende bankencrisis, de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk en oorlogsdreiging. De verkiezingen, die het feest van de democratie hadden moeten worden, werden ordinaire straatgevechten over non issues, opgestookt door de media. En tegelijkertijd hebben xenofobe partijen steeds meer terrein gewonnen, wat al heeft geleid tot een Brexit in de UK en een Trump in de VS…


En weer hebben we een regeerakkoord waar níemand voor gekozen heeft. Op de achtergrond heeft de businesslobby belastingverlaging voor aandeelhouders en grote bedrijven bedongen en wordt de belastingdruk weer verder verlegd naar de burgers via een BTW-verhoging op primaire levensbehoeften van 50%. De afschaffing van de dividendbelasting stond zelfs in geen enkel verkiezingsprogramma!

Ons vluchtelingenbeleid is weer verder versoberd. Het kapitaal en de multinationals hebben de democratie volledig in hun macht. Is de zegen van het neoliberalisme niet verworden tot een vloek? Waarom hebben burgers de onuitroeibare neiging tegen hun eigen belang te stemmen? Tijd voor een nieuw democratisch elan.


Inleiding

Van 19.15 uur tot 19.45 uur is er een inleiding. Deze kost €2,50 inclusief een kopje koffie of thee. Vroegboekers mogen gratis naar alle inleidingen. Reserveer uw plek via het betaalscherm van 'DE VERLEIDERS'.

Informatie

Genre(s)
Toneel
Entreeprijs
€35,00
Tijd
20:15

Trailer

tijdens de première van De Verleiders, de bezoeker aan het woord.

Aankondiging voorstelling: "Stem Kwijt" van "De Verleiders"

Telegraaf TV

Radio interview met Tom de Ket

Gisterennacht was Tom de Ket te horen bij het radioprogramma ’t Wordt nu Laat. Hij praat daar o.a. over Stem Kwijt.

Je kunt het hier terugluisteren NPO Radio 2

Recensies

“Schaamteloos moralistisch, oprecht en mooi” ****Scènes 

“Elke acteur is perfect op zijn plaats.” *** Theaterkrant

“Stem kwijt is een mooie nieuwe loot aan de Verleidersboom.” *** Parool

“Deel vijf van de Verleiders bewijst dat formule niet is uitgewerkt” *** De Volkskrant