Introdans

‘SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS’ is een programma vol inventiviteit, humor en hilariteit. De Nederlandse choreograaf David Middendorp, die met zijn werk onder meer de jury’s van America’s Got Talent en Britain’s Got Talent versteld deed staan, creëert nieuw werk voor dit programma. Daarnaast presenteert Introdans de Nederlandse première van twee opwindende ‘stoelendanschoreografieën’ van respectievelijk Alexander Ekman en Ángel Rodríguez. Mauro de Candia’s doldwaze finaleballet ‘Purple Fools’ maakt het dansfeest compleet.

Speciaal voor deze voorstelling hebben wij een familieticket: 2 volwassenen en 2 kinderen betalen slechts €37,50 (25% korting). Het familieticket is telefonisch (0320-239239), per mail (kassa@agora-lelystad.nl) of aan de kassa te bestellen (niet online).

 

Informatie

Genre(s)
Dans
Entreeprijs
€12,50
Tijd
18:30

Trailer

Recensies

DANSEN MET STOELEN

"Een prachtig gedanste voorstelling. De aan perfectie grenzende uitvoering en de gevarieerde inhoud bieden een geweldige kennismaking met hedendaagse dans." (★★★★ Theaterkrant)


"Een humoristische en stoere familievoorstelling (...) Interessant voor elke generatie. " (★★★★★ Muziek Theater Paradijs)

"Inhoudelijk gebruik van techniek, met sprookjesachtige momenten." (★★★ de Volkskrant)

"(...) the uplifting and fantastical dancing entertaining for both the young and the old." (★★★ Bachtrack)

Programmaboek

Klik hier voor het programmaboek!

Whim - Alexander Ekman

Nine Words - Ángel Rodríguez

Painting - David Middendorp

Purple Fools - Mauro de Candia

Ervaringen

''Introdans zet het oude en bekende stoelendansspel om tot een avondvullende, humoristische en stoere familie voorstelling. SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS is een voorstelling gemaakt voor jong en oud en een groot publiek aanspreekt. Op deze avond worden er vier stukken gepresenteerd om, rond of geïnspireerd door de stoel en is het een gevarieerd programma waarbij humor een terugkerend thema is.''

De voorstelling
'Nine words' van Ángel Roderíquez is het eerste stuk wat u te zien krijgt op deze avond. Een prettig dansstuk om naar te kijken die simpel is in al zijn hectiek. Zodra alle dansers op het podium staan gebeurt er van alles en is er veel om naar te kijken. De rode lijn op de achtergrond is de enige constante factor in dit stuk en geeft samen met dezelfde rode kleur sokken van de dansers een prachtig contrast met de wilde choreografieën. Wat kleding en decor allemaal al niet kunnen doen, hoe subtiel ook.

Het tweede stuk van de avond, 'Painting' is speciaal voor SYTYC STOELENDANS gemaakt door de Nederlandse choreograaf David Middendorp. Misschien heeft u al wel eerder wat van hem gehoord of gezien, Middendorp werkt namelijk samen met virtuele dans en beelden die live samensmelten met de dansers. Een bijzondere combinatie van dans en techniek die Middendorp samenbrengt op het podium en geuit worden in een film. De choreografie is minimalistischer dan in de andere stukken, maar door de interactie met de filmprojectie ontstaat er een duidelijk verhaal die niet meer nodig heeft dan dit. Het is vernieuwend en misschien wordt dit zelfs wel de toekomst van het nieuwe theater. Interessant voor elke generatie en zeer passend in onze moderne wereld vol technologie.

Als laatste voor de pauze word het stuk 'Whim' van choreograaf Alexander Ekman gedanst. De lichte kostuums zijn een verademing voor het oog en er wordt veel gebruik gemaakt van spraak en geluiden in deze choreografie. Bijzonder knap hoe een grote groep dansers met één zucht allemaal gelijktijdig dezelfde beweging maken. Het moet een zware repetitie periode zijn geweest, maar Introdans weet het stuk prachtig neer te zetten en het publiek mee te nemen. Het is een licht stuk, humoristisch en spannend. Het is telkens weer een verrassing wat er gaat gebeuren. Komt er wel muziek of blijft het op de geluiden van de dansers na stil? De stoel speelt een belangrijke rol in dit stuk, hij is continue aanwezig en er wordt fanatiek mee gedanst.

Na de pauze kunt u nog genieten van 'Purple Fools'. En zoals de titel al doet vermoeden brengt deze dans een grote dosis humor en veel chaotische momenten met zich mee. Choreograaf Mauro de Candia laat de dansers tot het uiterste gaan en schrikt niet van lelijke of maffe bewegingen. Wat het verhaal naar mijn idee is, is heel simpel; er is een bal, boy meets girl en alles kan nog net een tandje uitbundiger dan gedacht. Een heerlijke afsluiter van de avond die menigeen met een goed gevoel naar huis laat gaan.

Door: Muziek Theater Paradijs

 

Quotes

''Ik volleybalde veel maar kreeg een rug-blessure. Iemand zei: probeer eens dans les, dat is goed voor je houding. Het pakte mij meteen.'' - David Middeldorp

''Ik bewonder mensen die durven af te wijken van de groep.'' - David Middeldorp

''Als ik een decorstuk bedacht werd daar nooit eindeloos over vergaderd. Dan stond het er gewoon op twee dagen later.'' - David Middeldorp

Volg ons op Facebook!