Johan Goossens

Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Daarover gaat de nieuwe show van Johan Goossens. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. Maar de reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kan. Hij vindt het ook belangrijk: ‘Seks is een lastig onderwerp, waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik wel proberen.’

Persoonlijk en kwetsbaar. Over seks en over schaamte. Over man- vrouw verhoudingen. Over homo’s en hetero’s en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over de liefde. Vol vieze verhalen en mooie liedjes. Met pianist Eelco Menkveld.

Adviesleeftijd: 16 + 

Informatie

Genre(s)
Cabaret
Entreeprijs
€17,50
Tijd
20:30

Trailer

Recensies

Ik was zwaar onder de indruk. Geestig, gevoelig en persoonlijk,’  - Micha Wertheim

Rauw, gevoelig en ik heb in tijden niet zo hard gelachen..’ Kees van Amstel.

Neither tacky nor sleazy.. Very personable, very funny.. a lovely young man.’

Theatre Review

Nergens ordinair of smerig.. Heel innemend, heel grappig.. je ontmoet een bijzonder aangename jonge man.’ Theatre Review

Over Vlam

Artikel NRC

"Johan Goossens was de cabaretier die jarenlang met milde ironie vertelde over zijn werk als leraar op een ROC. In zijn nieuwe programma ‘Vlam’ gooit hij de boel om en staat zijn seksleven centraal. „Seks was altijd gelinkt aan angst.”

Afgelopen november speelde Johan Goossens als gastcabaretier in de finale van het Groninger Cabaret Festival een half uur van zijn nieuwe programma. Daar, in de schouwburg, was al een glimp te zien van een herboren cabaretier. Van zijn werk als leraar nam hij vorige zomer afscheid. En daarmee was het onderwijs niet langer, zoals in zijn vorige twee programma’s, zijn centrale onderwerp. Na zijn dagleven was zijn nachtleven aan de beurt, stelde hij. Dat leverde een handvol schurende en hilarische seksverhalen op."

Lees hier het hele artikel.