JULIUS CAESAR

Wanneer Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen, wordt Brutus op de proef gesteld. Wat weegt hem zwaarder, zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? In deze muzikale Shakespeare delen de acteurs van Orkater het podium met de blazers van K.O.Brass! (bekend van Kyteman Orchestra). Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die haarfijn blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden waarvan de gevolgen immens blijken.

Reinout Scholten van Aschat heeft een hoofdrol in een internationale film aangeboden gekregen en zal vervangen worden door actrice Charlie Chan Dagelet (bekend van o.a. A'dam - E.V.A.).

Tobias Nierop vervangt Matthijs van de Sande Bakhuyzen in Julius Caesar

Informatie

Genre(s)
Toneel
Entreeprijs
€22,50
Tijd
20:15

Recensies

Youngsters:

"Het stuk gaat als een trein."

"De groep wordt  ondersteund door vijf blazers, wiens muziek de scènes af en toe een haast profetische lading geeft."

"De dialogen zijn gemoderniseerd, maar zonder hun poëzie te verliezen. Ronkende zinnen als “Bescheidenheid is de ladder waarlangs ambitie omhoog klimt, om vervolgens de treden waarlangs hij omhoog is geklommen te minachten”, maken dat je af en toe zou willen dat je het stuk zou kunnen pauzeren om stil te kunnen staan bij wat er wordt gezegd."

"Om kippenvel van te krijgen."

Loek Zonneveld (De Groene Amsterdammer): "De gestileerde details geven de avond een eigen schwung. Neem de moord op Caesar. Een in dans omgezette laatste hartenklop van een stervend lijf. Een lift uit een klassiek ballet in vertraagde herhaling." 

Het Parool: "Mooi is ook de muziek: vijf blazers, begeleid door de acteurs op drums en elektrische gitaren. Dit is een soort muziektheater dat Orkater heeft grootgemaakt."

Trailer