Junior Company HNB

Om het vijfjarig bestaan van de Junior Company te vieren gaat het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet onder meer op tournee door heel Nederland met een jubileumprogramma vol verrassingen: In the Future.

In the Future is een even aantrekkelijk als uitdagend jubileumprogramma voor twaalf dansers, pasklaar voor de Junior Company, waarin we de sterren van de toekomst leren kennen in een ‘triple bill’. Op het jubileumprogramma staan onder andere een wereldpremière van Juanjo Arqués en een Junior Company première van Hans van Manen.

In mei 2017 startte Het Nationale Ballet een crowdfunding actie om choreograaf Juanjo Arqués, Young Creative Associate van Het Nationale Ballet, een nieuw ballet te laten maken voor de Junior Company. De actie was succesvol en het resultaat, het ballet Ekklesia, gedanst op een nieuwe compositie van Scanner, gaat in première in het programma.

Nieuw voor de Junior Company is het ballet In the Future van Hans van Manen op muziek van David Byrne. Van Manen maakte de choreografie voor Scapino Ballet Rotterdam in 1986, en sindsdien is het energieke, swingende en grappige ballet uitgevoerd door onder andere Stuttgarter Ballett en Introdans Ensemble voor de Jeugd. In the Future is een première voor Het Nationale Ballet, een energiek, swingend, grappig en verrassend werk, met de inventieve kostuums van Keso Dekker.

Verder worden er de Pas de Six en de Tarantella uit het uit 1842 stammende ballet klassieke ballet Napoli van de Deense choreograaf August Bournonville gedanst.

Openbare les
Van 15:30 uur tot 16.00 uur is er een openbare les. Deze kost €2,50 inclusief een kopje koffie of thee. Reserveer uw plek via het betaalscherm van 'In the Future'.

 

Informatie

Genre(s)
Dans
Entreeprijs
€19,50
Tijd
16:30

Meet the Juniors

Programma informatie

Ekklesia - wereldpremière

Choreografie

Juanjo Arqués

Muziek

Scanner

Napoli Suite (Pas de Six + Tarantella)

Choreografie

August Bournonville

 

In the Future

Choreografie

Hans van Manen

Decor, kostuum- en lichtontwerp

Keso Dekker

Muziek

David Byrne: In the future, Winter, The sound of business