Mujeres de Luna

‘Mujeres De Luna’, maanvrouwen, zo noemt zangeres Estrella Acosta haar favoriete Cubaanse songwriters van de laatste 100 jaar. Estrella koos de leukste en origineelste stukken uit en presenteert ze in een nieuwe instrumentatie, met ijzersterke solisten en in fantasierijke arrangementen. Het concert wordt begeleid door beelden die laten zien waar de muziek uit voortkomt en hoe de componistes, vaak tegen de stroom in, een eigen stijl en carrière ontwikkelden. Een spannend en feestelijk muzikaal avontuur!


Over Estrella

Estrella werkte eerder samen met onder meer bandoneon-speler Carel Kraayenhof en grote namen als Toninho Horta, Craig Handy, Edy Martinez, Ramon Valle en Jovino Santos Neto. In Nederland verklankt ze samen met topmusici de Cubaanse muziek in een breed spectrum aan stijlen - son, bolero, rumba, guajira, trova, Afro-Cubaanse jazz en Lucumi gezangen. Allemaal uitgevoerd met veel ruimte voor creativiteit en improvisatie en met respect voor de traditie.

 

Let op: Deze voorstelling stond oorspronkelijk in de Grote Zaal om 20:15u, hij is verplaatst naar de Van Wijnen Zaal en zal starten om 20:30u. Mensen die daarvoor al kaarten hadden zijn er over geïnformeerd.

Informatie

Genre(s)
Wereldmuziek
Entreeprijs
€20,00
Tijd
20:30

Quote

Estrella Acosta: "Zelf heb ik enorm veel geleerd van de verhalen van deze verbazingwekkende vrouwelijke componisten en ik kijk er naar uit om de komende tijd met onze concerten die verhalen via de muziek bekend te maken bij een groter publiek." 

'Mujeres de Luna' Live at Bimhuis

Estrella Acosta Mujeres de Luna - Women in Cuban Music (CD presentatie in Bimhuis)

Voorproefje

Klik hier en beluister Estrella Acosta haar nieuwe CD!


Recensies

"De verzamelde liedjes op het album Mujeres de Luna van de Cubaans-Nederlandse zangeres Estrella Acosta gaan gewoon over verlangen, hoop en verloren liefde. Ze kwamen door de selectie omdat ze geschreven zijn door Cubaanse vrouwen. Vrouwen die niet geacht werden liedjes te schrijven. Soms honderd jaar geleden, soms in deze eeuw. Het zijn liedjes van zangeressen die voor veel Nederlanders onbekend zijn, maar die de muziekgeschiedenis van Cuba kleuren." - NRC

 "This is an album not to be missed by listeners of superbly performed music" - Latinjazznet.com

"Melodieeën zijn meeslepend en er kan ook gedanst worden" - Parool