The Magic of Jeans

‘A Brand New Day’ is de wervelende nieuwe show van The Magic of Jeans. Hun vorige show kreeg lovende recensies. Met ‘A Brand New Day’ zet The Magic of Jeans die ingeslagen weg voort en staat het wederom garant voor een spetterende, swingende avond gebracht door de toptalenten. Een grote diversiteit aan muziekstijlen en hits uit verschillende decades trekken aan u voorbij, ondersteund door strakke, moderne dans en vele kleurrijke kostuums.

Kom na afloop lekker swingen bij onze Afterparty!

Informatie

Genre(s)
Musical, Show
Entreeprijs
€26,00
Tijd
20:15

Promo: The Magic of Jeans

Promo: The Magic of Jeans

Interview

“Jeans heeft mijn verwachtingen overtroffen!”

Interview met Kirsten Fennis

Albert Verlinde en Minister Jet Bussemaker noemden Jeans in RTL Late Night “een kweekvijver voor talent”. Dat dat klopt, bewijzen veel oud Jeansers als Tony Neef, Brigitte Neijman, Antje Monteiro en recent Gaia Aikman, hoofrolspeelster in The Lion King en Tjindjara die momenteel grote indruk maakt bij The Voice.

Nieuw dit jaar in de cast is Kirsten Fennis. Geen groentje, want reeds ervaring op gedaan in de internationale shows van Aida Cruises en in de cast van Soldaat van Oranje. Kisten is 27 jaar en debuteert dit jaar in de cast van Jeans.

Waarom koos je ervoor om auditie te doen voor Jeans?

Jeans leek me een enorme uitdaging, omdat de show alles in zich heeft. Van ballad tot uptempo, van disco tot dancehall. Ook zingen we in 3 verschillende talen, Nederlands, Engels en dit jaar zelfs een blokje Duits! Het leuke is dat al deze liedjes samengaan met heel veel dans. Dat was pas een uitdaging! Eerst omdat alle pasjes aangeleerd moesten worden, maar nu nog steeds omdat de show gewoon 2 uur cardio is. Genoeg uitdagingen om te kunnen blijven groeien dus.

En hoe vind je het om met een groep door Nederland te touren?

Het leek mij heel leuk om met zo’n kleine groep op het podium te staan en het land door te touren. We staan met z’n achten te zingen en dansen. Daarnaast hebben we een vierkoppige band. Doordat de groep klein is werk je ontzettend nauw samen en bouw je al snel een sterke band op. We bespreken alles met elkaar. Op onze groepsapp en in de tourbus is het altijd gezellig. De tranen rollen dagelijks over mijn wangen van de slappe lach. Het is net een mini-familie!

Heeft de show dus je verwachtingen waar gemaakt?

Zeker! Jeans is voor mij een complete ervaring, met alles erop en eraan. Het heeft mijn verwachtingen zelfs overtroffen.

Hoe belangrijk zijn kansen als op het podium staan bij Jeans voor jonge, talentvolle zangers en dansers?

Heel belangrijk! We hebben allemaal een dans en zang opleiding gevolgd, maar je leert het meest door daadwerkelijk op het podium te staan. De reactie van het publiek doet heel veel met me. Hun enthousiasme en blijdschap maken mij ook blij. Dat ervaar je natuurlijk nooit in een repetitieruimte op school.

Ook is het letterlijk een podium voor anderen om ons te zien. Regisseurs, castingdirectors, maar ook voor de Jeans fans. Je hoopt natuurlijk dat zij dit jaar weer net zo vrolijk worden van de show als in de voorafgaande jaren en dat ze mij als nieuweling met open armen ontvangen. Dat lijkt tot nu toe gelukkig erg goed te gaan!

Wie is in het vak jouw grote voorbeeld?

Oei, dat vind ik altijd een lastige vraag. Ik probeer naar zo veel mogelijk shows en artiesten te kijken en van alles wat mee te nemen en van te leren. Het raakt me als mensen keihard werken om hun doel te bereiken. Willen blijven leren en groeien om langzaam maar zeker de ladder te kunnen beklimmen is het mooiste wat er is.

Hoe ziet jou dag eruit als je moet spelen ‘s avonds?

De dag begin ik met een kopje thee. Even op mijn gemak wakker worden. Dan scroll ik mijn eigen Instagram door en die van Jeans (@magicofjeans), waar ik ook aan mee werk. Ik probeer op zoveel mogelijk berichtjes te reageren, omdat de lieve Jeans fans heel veel energie geven. Dankzij hen kunnen wij al 27 jaar bestaan!

Daarna verloopt mijn dag steeds anders. Soms spreek ik met vrienden af of ga ik sporten. Ik moet er voor zorgen dat mijn conditie op pijl blijft, omdat de show veel van je lijf vraagt.

Doe je naast Jeans nog andere dingen waar we jou in kunnen zien of horen?

Naast Jeans spreek ik films en televisie series in. Dat doe ik al vanaf dat ik 8 jaar oud was. Gelukkig heb ik het altijd kunnen combineren met ander werk, want het is ontzettend leuk om te doen. Je kan een tekenfiguur echt een eigen karaktertje geven. Nu kan je me bijvoorbeeld horen als Chloe in Supermonsers op Netflix. Maar misschien heb je me eerder al gehoord in bijvoorbeeld The Grinch, als het kleine meisje Cindy Loo Who, of als Shanti in Jungle Book 2. De studio is eigenlijk een beetje mijn tweede thuis.

Jeans heeft bij sommige mensen een stoffig imago, omdat de show al zo lang bestaat. Waarom vind jij dat onterecht?

De show is juist heel erg meegegaan met de tijd. Nu zit er zelfs een stukje dancehall in, waar we allemaal met onze billen schudden en van het publiek vragen vooral mee te doen. De prachtige lichtontwerpen en kostuums zijn ook alles behalve ouderwets. Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen: Kom een keer kijken. De kaartjes zijn niet duur en ik durf te garanderen dat je vrolijk naar huis gaat!

Wat zijn jouw dromen en ambities?

Mijn grootste droom is om te mogen spelen in musicals. Met als droomrol Sophie in Mamma Mia. Ze zeggen: Shoot for the moon. Even if you miss it you will land among the stars”. Maar ik hoop natuurlijk dat ik met hard werken gewoon op die Moon beland!

 

Recensie

''Jeans is een muzikale voorstelling voor een breed publiek, gebracht door jonge theatertalenten. De Jeans-formule is gebaseerd op het uitgangspunt dat jonge mensen met een veelzijdig talent voor theater, een kans moeten krijgen om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Direct vanaf het eerste nummer zit het feestje erin. Hoewel het premièrepubliek een aantal nummers nodig had ter opwarming is het niveau op het podium direct hoog en ook hoog gebleven. Vier zangers, vier zangeressen en 4 muzikanten vormen het beeld. Stuk voor stuk heeft men zijn eigen talent en kan dat laten zien, want dat is Jeans zoals we het kennen.''

Er kwamen solo’s voorbij en er was prachtige samenzang in verschillende samenstelling. Steeds voorzien van een nieuw kleurrijk kostuum en mooi licht. Dit alles met snel verkledingen, die haast onmogelijk lijken, in stijlvolle kostuums die geheel in het thema het plaatje compleet maakten. Het tempo is heel hoog en de energie spat ervan af. 

Wat 30 jaar geleden begon als een experimenteel kweekvijver voor jong theatertalent, is uitgebloeid tot een waar begrip binnen de theaterwereld. Waar kun je nu meezingen met Nederlandse muziek, geraakt worden door die ene mooie popballad, het uitgieren van het lachen én flashback momentjes krijgen naar dat moment in de discotijd toen je je dansschoenen nog niet bij het grofvuil had gezet. Het publiek ging dan ook uit zijn dak en liet duidelijk merken tijdens het slotapplaus dat de formule met talenten die meer in hun mars hebben, na al die jaren nog steeds een verrassend effect veroorzaakt.

Met een cast bestaande uit Rowan Smit, Xander Venema, Robbert Zwols, Max van Waard, Myrthe Bijlsma, Kirsten Fennis, Sarah van der Meer en Velorisa Yorks pakt Jeans ook dit jaar weer uit. Deze show is een mooie mix van diverse soorten muziek  met zangers, zangeressen en een band ( bestaande uit Bennie Top, Harmen Leurink, Michal Vanoucek en Will Nuruwe ) die daar uitstekend raad mee weten. Van Duitse schlagers tot gospel, het is allemaal tot in de puntjes verzorgd door deze cast die zich zichtbaar thuis voelt in de muziek en op het podium.''