The Ruggeds

The Ruggeds zijn een breakdance crew uit Eindhoven. Een term in de Battle scene met meer dan 10 jaar ervaring. Beschouwd als een van de meest invloedrijke crews van hun generatie, hebben ze vele grote competities gewonnen zoals, the Bboy championships in 2014 (Wereld Titel) en een tweede plaats bij Battle of the year. Ze onderscheiden zich door hun individualiteit. Iedereen heeft een distinctieve en unieke stijl, met eigen inspiratiebronnen en invloeden.

Door hun bekendheid in de Battle scene, werden ze opgepikt door creatives en konden zo meewerken aan projecten zoals de afsluit ceremonie van de Europese Olympische Spelen, de film Streetdance 2, Justin Bieber’s videoalbum, concerten van Rita Ora, reclames voor Footlocker, Hennessy en nog veel meer.

Informatie

Genre(s)
Dans
Entreeprijs
€12,50
Tijd
20:15

Trailer

Adrenaline door The Ruggeds

Adrenaline door The Ruggeds

Met originele muziek van Y’skid en Boi Beige.

 

The Ruggeds ruilen de wereld van battles in voor het podium in hun theater debuut, op onderzoek naar de aantrekkingskracht van Adrenaline in onze maatschappij. Voor een kort moment eist Adrenaline alle aandacht op en vertroebelt de blik op de toekomst. Wat doet ons verlangen naar die onzekerheid en het onbekende dat ons doet afdwalen van ons voorbestemde pad?

 

Twee hangende lampen en een felle backdrop vormen het decor. Een CYMK techniek in de backdrop en kostuums creëert een optische illusie, die het toneel laat mee transformeren met de gemoedstoestand op het podium en wat normale hangende lampen lijken, veranderen van lichtbron naar zwaai objecten zodra Adrenaline de overhand krijgt.

 

Hun persoonlijke relatie met Adrenaline komt vanuit hun dans, die voor het overgrote deel van hun leven een onderdeel is geweest. Verweven in de ritmes van drums en battle omgevingen, verleggen ze de grenzen van wat fysiek mogelijk is.

Drums bewijzen wederom een grote bron van inspiratie te zijn, als de originele muziek overvloeit tussen verschillende genres zoals Jungle, HipHop, House en Breakbeats. Door dicht bij zichzelf te blijven brengen The Ruggeds hun jarenlang gepolijste kunst naar het theater. Adrenaline is een voorstelling vol risico, acrobatiek en spontaniteit waar je hart nog vele dagen sneller van zal kloppen.

 

Het verlangen om iets te creeëren zonder de beperkingen van competities resulteerde in 2015 in de creatie van Adrenaline, een 18 minuten durend stuk. Na succesvol getoured te hebben in Europa en de Verenigde Staten, werd Adrenaline uitgebereid naar een voorstelling van 60 minuten, waarmee The Ruggeds in 2017 voor het eerst door Nederland tourden. ‘Het werd belangrijk voor ons om volledige creatieve vrijheid te hebben’ vertelt Niek Traa, artistiek leider van The Ruggeds. ‘We wilden een publiek voor een uur kunnen kunnen gijzelen en onderdompelen in een ervaring die we zelf van scratch hebben gemaakt, om mensen Adrenaline te laten ervaren zoals wij dat doen.’

 

Concept, Choreography & Dance

The Ruggeds
Dancers
Andy ‘Duzk’ Tjong-Kim Sang, Roy Overdijk, Jessy ‘Jazzy Gypz’ Kemper, Virgil ‘Skychief’ Dey, Sjoerd ‘Stepper’ Poldermans, Tawfiq Amrani, Niek Traa, Rico ‘Zoopreme’ Coker

Artistic director

Niek Traa

Dramaturgy & Director

Jonzi D
Assistent Director

Delphine Nguyen

Light design

Ido Koppenaal

Composers

Y’skid & Boi Beige

Set design & Costumes

Robin de Kruijff /Motion Paintings

Klim van de Laarschot /Spearhead.nu

Artwork

Klim van de Laarschot /Spearhead.nu

Producer

Angelo Martinus /Mad Skills

Executive Producer

Stichting Rugged Solutions

Co-Production

Parktheater Eindhoven

 

Support

 

Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur

Fonds Cultuur Participatie
Cultuur Eindhoven

 

Thanks

 

Rugged Studio

Stichting Gebouw 52

Volg ons op Facebook!