VARA Leids Cabaret Festival

Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Wim Helsen en Tim Fransen, stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het VARA Leids Cabaret Festival 2018 het land in. Kom kijken en oordeel zelf!

Informatie

Genre(s)
Cabaret
Entreeprijs
€18,50
Tijd
20:30

Winnaars Farbod en Kasper over Leids Cabaret Festival

Jury over de cabaretiers

Uit het juryrapport van Farbod Moghaddam: “Farbod heeft de jury bij elk optreden opnieuw ontroerd. Niemand anders dan hij kan ons dit verhaal vertellen. Hij heeft een eigen stem en een eigen blik op de wereld. Hij is goed in doordenkgrappen en zet het publiek vaak op het verkeerde been. Zijn show is intelligent, verrassend en hijzelf is 'heel erg schattig'.”

Uit het juryrapport van Kasper van der Laan: “Als je Kasper op het podium ziet, weet je dat het klopt. (…) Zijn programma 'Gewapend karton' heeft vaart en snelle grappen. (…) Kasper weet ook op een behendige manier met het publiek om te gaan.”

Uit het juryrapport van Jeroens Clan: “Ze weten ongelooflijk slim de zaal te bespelen en maken van hun half uur een feestje waarbij iedereen – dom of intelligent, randstad of provincie – is uitgenodigd. Alle smaken en meningen worden op deze manier prettig uitgespeeld en lichtvoetig op de hak genomen.” 

In de media

Ivo Nieuwenhuis – Theaterkrant: ‘ Sowieso was het niveau van deze finale van het Leids Cabaret Festival hoog. De acts werden alle drie strak gespeeld en waren helder opgebouwd. Ook was de avond erg afwisselend. De finalisten hadden elk hun eigen stijl en het waren heel verschillende persoonlijkheden.’

Ivo Nieuwenhuis – Theaterkrant: ‘Alle drie de acts maken nieuwsgierig naar wat er nog meer gaat komen van deze makers. Samen laten ze mooi de diversiteit van het Nederlandse cabaretlandschap anno 2018 zien en tonen ze de rijkdom van het veld, dat momenteel levendiger lijkt dan ooit.’

Dick van Teylingen – Leidsch Dagblad: “Met drie acts die allemaal een smakelijk half uur cabaret kunnen presenteren, wordt de finaletour een leuke avond. Ze laten zien hoe lastig het is om onderscheid te maken tussen engagement en entertainment. (…) De Nederlandse podia kunnen ernaar uitkijken.”

Farbod Moghaddam - Trouw: 'Wat niet klopt moet aan de kaak worden gesteld, maar we moeten ook niet vergeten erom te lachen.'