Huisregels Agora Theater

Adresgegevens
Agora communiceert veel via de e-mail met digitale nieuwsbrieven. Zo kunnen wij u op de hoogte houden over annuleringen, aankondigingen van speciale voorstellingen en last-minute kortingen. Een actueel e-mailadres is daarbij noodzakelijk. Gaat u verhuizen, geeft u dan uw nieuwe adres tijdig door.


Algemene bezoekersvoorwaarden

Bij Agora zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing. Zie www.vscd.nl. Voorts zijn de prijzen, die in de brochure vermeld staan, onder voorbehoud van drukfouten.


Algemene huurvoorwaarden

Bij huur of gebruik van een ruimte of zaal in Agora hanteren wij de volgende algemene voorwaarden.


Babybeleid

Kinderen tot en met 1 jaar krijgen geen toegang tot film- en theatervoorstellingen, ook in verband met gehoorbeschadigingen.


Bedrijfsarrangementen

Agora creëert voor bedrijven op maat gesneden bedrijfsarrangementen (vanaf 20 personen). Combineer een voorstelling met een aperitief, een feestelijk buffet, een presentje of een sfeervolle nazit onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. Voor meer informatie en reserveringen kunt u bellen naar 0320 239 230 of mailen naar j.vandijk@agora-lelystad.nl.


65+ en CJP-korting

65+'ers en jongeren met een CJP-kortingspas krijgen € 3,00 korting op bijna alle voorstellingen, met uitzondering van kindervoorstellingen. Indien er op de voorstellingsdag nog kaartjes beschikbaar zijn dan krijgen jongeren, op vertoon van de CJP-kaart, 50% korting op de normale verkoopprijs. Dit geldt niet voor kaarten die al eerder zijn gereserveerd dan de voorstellingsdag. De last-minute CJP-korting is alleen geldig op kaarten die aan de kassa gekocht worden. Kijk voor de voorwaarden op de website. Voor Jochem Myjer, 10cc, The Dubliners, Youp van ’t Hek, Selamat Makan, The Voice Company, Stella Maris, Circle of Music en Harry Jekkers geldt een eenheidsprijs. Hierop is CJP en 65+ korting niet van toepassing. 


Consumptie

In de entreeprijs zijn het gebruik van de garderobe en een consumptie naar keuze inbegrepen. U krijgt de consumptie tijdens de pauze of, als er geen pauze is, na de voorstelling.


Fotograferen/video en geluidsopname

Het is niet toegestaan beeld- en geluidsopnamen te maken van de voorstellingen. Dit uit respect voor de artiest(en) en de overige bezoekers.


Garderobe
In de entreeprijs zijn het gebruik van de garderobe en een consumptie naar keuze inbegrepen. 


Groepen

In groepsverband naar het theater? Dat kan! Alleen naar een voorstelling of in combinatie met een gezellig samenzijn vóór en/of achteraf. Voor meer informatie over groepsarrangementen kunt u mailen naar j.vandijk@agora-lelystad.nl.


Ideeënbus

Heeft u genoten, zegt het anderen. Heeft u opmerkingen of suggesties, laat het ons weten! Het liefst schriftelijk, zodat wij aan uw ideeën de juiste aandacht kunnen besteden. Of mail naar:info@agora-lelystad.nl.


Kaarten afhalen

U kunt uw entreekaarten tot uiterlijk een kwartier voor de voorstelling ophalen. Bezoekers van de voorstelling op de desbetreffende avond krijgen bij de kassa voorrang op bezoekers die kaarten voor andere voorstellingen kopen.


Kaarten terugnemen

• Eenmaal gekochte kaarten kunnen wij helaas niet terugnemen.
• Wel kunnen ze tot uiterlijk drie dagen voor de voorstelling worden omgeruild voor een andere voorstelling of een Agora Tegoedbon, die onbeperkt geldig is.
• Inleveren achteraf is niet mogelijk.
• In alle gevallen betaalt u eenmalig € 3,00 verwerkingskosten per transactie.


Laatkomers

Laatkomers worden niet meer tot de voorstelling toegelaten. Eén minuut te laat kan dus al betekenen dat u geen toegang krijgt. Er wordt dan geen geld teruggegeven. Let dus op de juiste aanvangstijd op uw theaterkaarten.


Maximum aantal kaarten

Per voorstelling kunt u maximaal 10 kaarten bestellen. Bij een aantal voorstellingen is het maximum aantal te bestellen kaarten kleiner. Voor groepsreserveringen kunt u contact opnemen met Jennifer van Dijk op 0320 239 230 of j.vandijk@agora-lelystad.nl.


Mobiele telefoon

Niets is hinderlijker dan wanneer er tijdens een voorstelling een mobiele telefoon rinkelt. Ook het kijken naar uw scherm is hinderlijk voor andere bezoekers en voor artiesten die ineens lichtjes zien in de zaal. Zowel voor artiesten, technici en medebezoekers verzoeken wij u ze tijdig uit te zetten (ook niet op trilstand!).


Nazit 

Na de voorstelling is ons sfeervolle theater nog open voor een gezellige nazit. In onze benedenfoyer kunt u onder genot van een drankje, een bitterbal en lekkere muziek nog even napraten. Een mooie gelegenheid om wellicht uw favoriete acteur, de beroemde cabaretier of die talentvolle groep te ontmoeten.


Parkeren
Er is parkeergelegenheid op het Agoradek (Agoraweg 2, 8224 BX) en in De Waag (Waagstraat 1, 8232 DX). Op donderdag is het betaald parkeren tot 21.00 uur. De gemeente maakt gebruik van ‘kentekenparkeren’. Kijk voor de tarieven en openingstijden op lelystad.parkeerservice.nl. 


Rolstoelen

Voor mensen met een lichamelijke beperking zoals rolstoelgebruikers, hebben wij een aantal speciale plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het tijdig kopen/reserveren van kaarten en het melden van uw handicap aan de theaterkassa noodzakelijk. Dit kan niet via de website, maar wel telefonisch op 0320 239 239 of per mail naar kassa@agora-lelystad.nl. Ook zijn er invalidenparkeerplaatsen beschikbaar.


Rondleidingen

Om liefhebbers in de gelegenheid te stellen het theater in al zijn facetten te bewonderen, biedt Agora bijzondere rondleidingen. Alles over lichtinval, kleurgebruik, technische hoogstandjes, de artiestenfoyer, kleedkamers en natuurlijk leuke anekdotes! Voor de prijs en overige informatie kunt u contact opnemen met Jennifer van Dijk op 0320 239 230 of j.vandijk@agora-lelystad.nl.


Slechthorenden

Agora voldoet geheel aan de eisen van de Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden (NVVS). Wij beschikken over een geavanceerde RF-installatie (radiofrequentie). Door middel van een koptelefoon of een inductielus met ontvanger kunt u de voorstelling op uw eigen geluidssterkte afstemmen. Indien u hiervan gebruik wilt maken raden wij u aan tijdig een setje te reserveren aan de theaterkassa of telefonisch op 0320 239 239.


Stoelnummers

De stoelnummers in Agora zijn ‘even’ (2, 4, 6 …) of ‘oneven’ (1, 3, 5…). U zit dus altijd naast elkaar, ook al lijkt er een stoelnummer te ‘missen’ op uw theaterkaartjes.


Stoelverhogers

Voor kinderen zijn er stoelverhogers verkrijgbaar bij de theaterkassa.


Theaterbonnen/Podium Cadeaukaart

Bij de theaterkassa is de Podium Cadeaukaart (de vervanger van de Theater- en Concertbon) te koop. De Podium Cadeaukaart kan als betaalmiddel gebruikt worden bij een bestelling via onze website en aan de theaterkassa. De Podium Cadeaukaart en Theater- en cadeaubonnen kunt u ook combineren met het bestelformulier. Mocht u nog in het bezit zijn van Theaterbonnen, dan kunt u deze online verzilveren. 


Theatermenu

Voor een compleet avondje uit kunt u vooraf aan de theatervoorstelling dineren bij Restaurant Applaus. U kunt via onze website het speciale Theatermenu à € 29,75 bestellen. Klik hier om te reserveren voor het theatermenu of bel 0320 239 248.


Verjaardagsfeestje

Bij elke kindervoorstelling kunnen wij een verjaardagsfeestje organiseren. Klik hier voor meer informatie of informeer bij onze theaterkassa op 0320 239 239.


Weet Waar Je Koopt

Koop je kaartje voor een evenement alleen via de website van de artiest, de locatie waar het evenement wordt gehouden of via de website van de organisator. Op deze sites staat altijd vermeld waar de echte kaarten te koop zijn. Als bezoeker betaal je via onofficiële websites veel meer voor een toegangskaart dan nodig en soms geven niet al die kaarten gegarandeerd toegang tot het evenement.


Aangepaste tijden zomerperiode
Van dinsdag 25 juli t/m zondag 3 september zijn de kassa en de receptie geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Daarnaast is de kassa geopend vanaf een half uur voor aanvang van de film.